sobota, 25 stycznia 2014

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty to zupa rozgrzewająca, w sam raz na mroźne zimowe powietrze. Podaję przepis na mój kapuśniak.



Czego potrzebujemy:
  • 1 słoik kiszonej kapusty ( najlepiej własny wyrób z marchewką)
  • 30 dag boczku
  • 3-4 ziemniaki 
  • wywar mięsno -warzywny
  • 1 cebula

Wykonanie:

Do wywaru dodajemy np. dwa udka, lub inne mięso, gotujemy z marchewką, ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Mięso wyjmujemy marchewkę również,  dodajemy kapustę i gotujemy do miękkości. . Marchewkę możemy później zetrzeć.


Na patelni podsmażmy boczek potrojony w kostkę i cebulkę. Dodajemy do kapuśniaku. Solimy , pieprzymy do smaku.




Prześlij komentarz