środa, 15 października 2014

Piwne ciastka

Niezawodne i pyszne ciasteczka. Mogą poleżeć dłużej - o ile wytrzymają!!!



SKŁADNIKI


  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki piwa 
  • 1 margaryna 
  • marmolada dowolna, ja daję różaną.


WYKONANIE

Margarynę siekamy z mąką, dodajemy piwo i zagniatamy ciasto. Trzeba trochę podsypywać mąką, aż się ładnie wyrobi. Rozwałkować na prostokąt  duży, wyciąć długie pasy, a następnie  kwadraty
Na środek kładziemy marmoladę i zwijamy po skosie.




Tak to wygląda , nie wszystkie będą równe ,ale smak jest najważniejszy.

 Pieczemy w temperaturze ok 200 st. C do zarumienienia.

 Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.



SMACZNEGO


Zobacz również:





Pyszna sałatka na zimę




Bananowiec
Prześlij komentarz