sobota, 11 października 2014

Rafaello- szybkie

Ciasto powstało dzisiaj. Potrzeba chwili. Jest szybkie i nie wymaga specjalnych uzdolnień.  












SKŁADNIKI


  • 2,5 szklanki mleka
  • 300 g. wiórek kokosowych 
  • 1 czekolada biała
  • 3  duże opakowania herbatników 
  • 2 łyżki maki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 zółtka
  • 1 margaryna

WYKONANIE

2 szklanki mleka zagotować  dodać cukier waniliowy i cukier kryształ. Zółtka roztrzepać z maką i mlekiem. Wlać  do gorącego mleka zagotować. Wymieszać zdjąć z ognia. Dodać startą białą czekoladę, margarynę- zmiksować. dodac wiórki - wymieszać. Gotowe.
Na blaszce ukłądać ciastka, przekłądać masą. Po wierzchu, lekko posmarować masą i posypać wiórkami.





SMACZNEGO
Prześlij komentarz