piątek, 24 października 2014

Zapiekanki z bułeczek z pieczarkami

Jest to danie, które często serwuję na kolację lub przekąskę dla znajomych. Szybkie , smaczne , chrupiące.  Nie zdążyłam zrobić po upieczeniu, dlatego zdjęcia pokazują etap przed włożeniem do piekarnika.



SKŁADNIKI

  • Bułki kajzerki ( na dużą blachę wystarczy 6)
  • 1/2 kg. pieczarek
  • jedna cebula
  • ser tarty mozzarella do posypania
  • sól , pieprz
  • trochę masła
WYKONANIE
 Bułki przeciąć na połowę i wydrążyć miąższ. Poukładać na dużej blaszce, lekko posmarować masłem środek.




Pieczarki obrać ze skórki pokroić na małe kawałki. Cebulę posiekać w kostkę obsmażyć, dodać pieczarki, podusić. Doprawić solą , pieprzem. Napełnić bułki farszem pieczarkowym, posypać serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 s C przez 10 min. Podawać z dowolnym sosem lub ketchupem.



SMACZNEGO
Prześlij komentarz