poniedziałek, 24 listopada 2014

Udka kurczaka w marynacie ketchupowej

Udka kurczaka to już taka standardowa potrawa. Wystarczy jednak go trochę urozmaić i już mamy nowe smaczne danie.







SKŁADNIKI:

  • 6 udek kurczaka
  • 2 łyżki ostrego ketchupu
  • 1 łyżeczka ziół  do drobiu
  • 1 łyżka oleju

WYKONANIE

  Udka płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Układamy w misce wlewamy ketchup, wsypujemy zioła- mieszamy. Zostawiamy na ok 1 godzinę.

Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy mięso, wlewamy marynatę,  obsmażmy. Zmniejszamy ogień , przykrywamy i dusimy pod przykryciem ok 30 min. Podajemy z surówką, ziemniakami. Lub tak, jak lubimy.




SMACZNEGO 


 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz