czwartek, 4 grudnia 2014

Napój korzenny -zapach i smak świąt.

Napój, który proponuję jest doskonałym dodatkiem do naszej codziennej diety. Składniki takie, jak: cynamon, daktyle, szafran, rodzynki , mód i limonka doskonale ze sobą komponują. Możemy pić gorący lub jak dobrze naciągnie dodawać do herbatki. To taki przedsmak świąt w zapachu i smaku.





SKŁADNIKI:

  • 1.5 litra wrzątku
  • 3 laski kory cynamonowej
  • łyżka rodzynek
  • 4 goździki
  • szczypta szafranu
  • 3 daktyle
  • 1 łyżka miodu
  • 3 plastry limonki 
  • 3 plastry cytryny

WYKONANIE:

Korę cynamonową, rodzynki, daktyle i goździki zalać wrzątkiem. Nakryć i zostawić na 15 min.

Następnie dodać szczyptę szafranu, miód i plastry cytryny i limonki. Zostawić na 10 min.
Po tym czasie można pić lub odstawić i dodawać do herbatki. Może postać kilka dni. Uzupełniamy woda, by wydobyć do końca smak przypraw korzennych.





SMACZNEGO
 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz