wtorek, 2 grudnia 2014

Zupa kalafiorowa

Zupka ze świeżego kalafiora, doskonała w smaku, delikatna. Jednym słowem warto spróbować .



SKŁADNIKI:

  • pół kalafiora
  • 1 marchewka
  • kawałek pora
  • wywar mięsny ok. 1,5 l
  • sól, pieprz do smaku
  • pół pęczka natki pietruszki
WYKONANIE

Do wcześniej ugotowanego wywaru mięsnego  wrzucamy  marchewkę i pora pokrojone w  talarki. Gotujemy 10 min. 

Następnie dodajemy kawałki kalafiora i dalej gotujemy, ąż kalafior zmięknie , ale nie rozgotuje się.  Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy natkę pietruszki , drobno pokrojoną. Można zabielić śmietaną  lub jogurtem.






SMACZNEGO


 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz