środa, 21 stycznia 2015

Pierś indyka duszona w piwie

 Obiad z piersi indyka dość szybki i bardzo smaczny. Polecam.






SKŁADNIKI:


  • 50 dag piersi z indyka
  • 1  szklanka bulionu drobiowego
  • 1 szklanka piwa
  • 2 łyżki maki do obtaczania mięsa
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pół paczki przyprawy do indyka
  • sól , pieprz do smaku

WYKONANIE:


Mięso indyka opłukać, osuszyć i pokroić  w plastry. Z sosu sojowego i przyprawy zrobić marynatę i obtoczyć w niej indyka, Zostawić na ok. 2-3 godz.

Następnie indyka obtaczamy w mące wrzucamy na rozgrzany olej i obsmażamy. Zalewamy szklanką  jasnego piwa ,dodajemy również szklankę  bulionu.

Marchewkę obieramy kroimy w talarki, dodajemy do mięsa i wywaru. nakrywamy i dusimy ok. 20-30 min. Możemy jeszcze do smaku doprawić solą i pieprzem.

Podajemy z ryżem i  surówką


SMACZNEGO
 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz