poniedziałek, 3 lutego 2014

Faszerowany filet z indyka


Wspomnienie po niedzielnym obiedzie. Smakowało wyjątkowo. Polecam filet z indyka faszerowany pieczarkami i serem feta. Do tego ryż z koperkiem i Surówka z białej kapusty. Pychotka.



Czego potrzebujemy:

  • 1 kg.   lub ile tam mamy filetu z indyka
  • 05 kg pieczarek 
  • 1/2 sera feta
  • przyprawa do indyka
  • 1/2 wywaru z kostki drobiowej
Wykonanie:
Filet kroimy w małe kawałki, rozbijamy. Płaty przyprawiamy. Pieczarki opłukać , pokroić na drobne kawałki. Poddusić aż zmiękną. Do jeszcze ciepłych pieczarek dodać ser feta , rozgnieść i połączyć, tworząc jednolita masę.

Farsz nakładać na płaty i zwijać, lekko dociskając. 

Filety obsmażać na oleju, następnie włożyć do wywaru w głębokim naczyniu. Gotować na małym ogniu do miękkości.

Smacznego
Prześlij komentarz