poniedziałek, 3 lutego 2014

Surówka z białej kapusty

Myślę że pomysły na surówki mamy przeróżne , często inspirowane tym , co mamy. Warto jednak po nie sięgać, mają sporo witamin i na pewno są zdrowe. Moja surówka była podana do obiadowego dania faszerowany filet z indyka. A oto przepis na surówkę.



Czego potrzebujemy:
  • 1/2 główki małej białej kapusty
  • 1 marchewka
  • 2 jabłka
  • koperek lub natka pietruszki
  • majonez, jogurt naturalny, cukier , sól
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy na drobnej tarce. Tak samo robimy z jabłkiem i marchewką.  2 łyżki majonezu łączymy z łyżką jogurtu. dodajemy do surówki. Można dodać sól lub pieprz do smaku. dodajemy pokrojoną zieleninę. mieszamy. 

Smacznego


Prześlij komentarz