sobota, 7 marca 2015

Pasta ze szprotek w sosie pomidorowym.

Pasty doskonały dodatek na śniadanko lub kolację. Bardzo często robię tzw. pastę "co się na winie". Tym razem nie było ryby w oleju więc poszła w pomidorach. W efekcie bardzo smaczna pasta. Polecam.





SKŁADNIKI

  • 1 puszka sardynek w pomidorach
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 10 dag twarogu
  • 4 jajka
  • sól , pieprz
  • 1 łyżka majonezu

WYKONANIE:

Rybę wyjmujemy z puszki. nadmiar sosu wylewamy. Dodajemy ugotowane i przetarte jajka, twaróg.

Wszystko dobrze rozgniatamy widelcem. Można zblendować. Osobiście wolę jak są wyczuwalne kawałki. Dodać posiekany szczypior. Trochę posolić i popieprzyć. Tu zostawiam kwestie smakowe każdej gospodyni. Dodać majonez. Wymieszać i gotowe.





SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.

1 komentarz:

Adrian Moczyński pisze...

Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.