Sezon truskawkowy już otwarty, pierwsze ciasto z truskawkami gotowe. Przepis niezawodny, szybki, a to chyba ceni sobie każda pani domu. Zapraszam do wypróbowania.
SKŁADNIKI
Na dużą blaszkę
- 6 jajek
- 8 łyżek jogurtu naturalnego
- 3/4 kostki margaryny
- 3 łyżki oleju
- 3 szklanki mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru kryształ
- 1 cukier waniliowy
Owoce:
- ok 1 kg. truskawek
WYKONANIE
Margarynę ucieramy z cukrem dodajemy cukier waniliowy i ucieramy aż cukier się dobrze utrze.
Następnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy olej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Do środka wciskamy truskawki.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni C. ok. 60 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz