Smaczna surówka do obiadu i nie tylko. Kapusta wcześniej sparzona jest delikatna i miękka. Polecam.
SKŁADNIKI:
WYKONANIE
Kapustę siekamy, lub ścieramy na szatkownicy.
Wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą (tak aby przykryła kapustę).
Dodajemy cukier, sól i ocet, gotujemy tak długo, aż osiągniemy pożądaną miękkość kapusty.
Odcedzamy i przekładamy do salaterki. Ciepłą przyprawiamy solą, pieprzem, oliwą, octem i odrobiną cukru oraz majonezem.
Podajemy na ciepło lub po wystygnięciu.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki octu winnego
- 2 jabłka
- do smaku oliwa , ocet winny, sól, pieprz, odrobina cukru
- 1 łyżka majonezu
WYKONANIE
Kapustę siekamy, lub ścieramy na szatkownicy.
Wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą (tak aby przykryła kapustę).
Dodajemy cukier, sól i ocet, gotujemy tak długo, aż osiągniemy pożądaną miękkość kapusty.
Odcedzamy i przekładamy do salaterki. Ciepłą przyprawiamy solą, pieprzem, oliwą, octem i odrobiną cukru oraz majonezem.
Podajemy na ciepło lub po wystygnięciu.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz