czwartek, 29 marca 2018

Ciasto na babeczki

Pyszne ciasto na babeczki wersja na  słono lub na sodko. Kruche i rozpływające się w ustach. Możemy upiec wcześniej, spokojnie poleżą. Przepis na nadzienie w następnym wejściu.



SKŁADNIKI
  • 30 dag. mąki pszennej
  • 15 dag. mąki krupczatki
  • 25 dag. masła
  • 2 żółtka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
WYKONANIE


Mąkę i proszek  siekamy z masłem, dodajemy żółtka , śmietanę i zagniatamy ciasto. Chłodzimy

 w lodówce przynajmniej 1 godz. Foremki na babeczki wylepiamy ciastem. pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni C do zarumienienia.



SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.

Brak komentarzy: