Pyszne ciasto na babeczki wersja na słono lub na sodko. Kruche i rozpływające się w ustach. Możemy upiec wcześniej, spokojnie poleżą. Przepis na nadzienie w następnym wejściu.
SKŁADNIKI
Mąkę i proszek siekamy z masłem, dodajemy żółtka , śmietanę i zagniatamy ciasto. Chłodzimy
w lodówce przynajmniej 1 godz. Foremki na babeczki wylepiamy ciastem. pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni C do zarumienienia.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 30 dag. mąki pszennej
- 15 dag. mąki krupczatki
- 25 dag. masła
- 2 żółtka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżka gęstej śmietany
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
WYKONANIE
w lodówce przynajmniej 1 godz. Foremki na babeczki wylepiamy ciastem. pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni C do zarumienienia.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz