sobota, 14 maja 2016

Ciasto biszkoptowe z rabarbarem

Sezon na rabarbar mamy rozpoczęty. Dzisiaj bardzo szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem. Wystarczy kilka łodyg rabarbaru, trochę mąki , cukru i jajek. Ciasto rozpływa się w ustach. Polecam.






SKŁADNIKI 

  • 4 jajka
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego ( gęsty)
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70-80 dag. rabarbaru

WYKONANIE

Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajka,  jogurt, olej -wszystko mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie łączymy składniki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.

Rabarbar płuczemy obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Wykładamy na ciasto, wciskamy.

Pieczemy w 180 stopniach C ok. 50 min.





SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz