Sezon na rabarbar mamy rozpoczęty. Dzisiaj bardzo szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem. Wystarczy kilka łodyg rabarbaru, trochę mąki , cukru i jajek. Ciasto rozpływa się w ustach. Polecam.
SKŁADNIKI
WYKONANIE
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajka, jogurt, olej -wszystko mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie łączymy składniki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.
Rabarbar płuczemy obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Wykładamy na ciasto, wciskamy.
Pieczemy w 180 stopniach C ok. 50 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 4 jajka
- 1/2 kostki margaryny
- 1 szklanka cukru
- 6 łyżek jogurtu naturalnego ( gęsty)
- 2 łyżki oleju
- 2 szklanki mąki
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 70-80 dag. rabarbaru
WYKONANIE
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajka, jogurt, olej -wszystko mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie łączymy składniki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.
Rabarbar płuczemy obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Wykładamy na ciasto, wciskamy.
Pieczemy w 180 stopniach C ok. 50 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz