wtorek, 17 maja 2016

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Bardzo kolorowa sałatka, w której bazą jest ryż i tuńczyk. Pozostałe składniki, to moja improwizacja. Efekt ciekawy smakowo i wzrokowo. Zapraszam.



SKŁADNIKI

  • 2 torebki  ryżu białego 
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 średnie pomidory
  • 2 średnie ogórki
  • 1papryka
  • sól, pieprz
  • 2  łyżki majonezu

WYKONANIE
Ryż gotujemy tak , by się nie sklejał. Studzimy. Mieszamy z tuńczykiem, dodajemy kukurydzę. Szczypiorek drobno siekamy. Ogórki, paprykę i pomidory kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy z majonezem. Sałatkę odstawimy w chłodne miejsce.




SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz