sobota, 4 czerwca 2016

Biszkopt ucierany z truskawkami


Sezon truskawkowy już otwarty, pierwsze ciasto z truskawkami gotowe. Przepis niezawodny, szybki, a to chyba ceni sobie każda pani domu. Zapraszam do wypróbowania.



SKŁADNIKI

Na dużą blaszkę

  • 6 jajek
  • 8 łyżek jogurtu naturalnego
  • 3/4 kostki margaryny
  • 3 łyżki oleju
  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru kryształ
  • 1 cukier waniliowy
Owoce:
  • ok 1 kg. truskawek


WYKONANIE

Margarynę ucieramy z cukrem dodajemy cukier waniliowy i ucieramy aż cukier się dobrze utrze.
Następnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy olej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Do środka wciskamy truskawki.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni C. ok. 60 min.



SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz