Dzisiaj trochę wykwintnej na blogu. Bardzo, ciekawe, efektownie wyglądające i smaczne ciasto.
Przepis dostałam od kuzynki, wypróbowany i dlatego polecam.
SKŁADNIKI
Ciasto:
WYKONANIE
Przygotowanie ciasta:
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka, a następnie pozostałe składniki. Mieszamy mikserem. Wylewamy na prostokątną blaszkę.
Pieczemy 25 min. w temperaturze 180 stopni C.
Przygotowanie masy:
Sok z brzoskwiń gotujemy z cukrem.
W jednej szklance wody łączymy żółtka z budyniem i mąką. Wlewamy do gotującego się soku. Energicznie mieszamy do zagotowania.
Ostudzamy , a następnie ucieramy z jedną kostką masła.
Przełożenie ciasta:
Spód ciasta nasączamy kawą i smarujemy połową kremu. Na krem wykładamy nasączone kawą delicje.
Na delicje wykładamy pozostałą część kremu i układamy pokrojone w paski brzoskwinie..
Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę.
Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Przepis dostałam od kuzynki, wypróbowany i dlatego polecam.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 4 białka
- 2 żółtka
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżka mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 dag mielonych orzechów włoskich
- 5 dag, wiórek kokosowych
- 5 dag. rodzynek
Składniki na masę:
- 2 puszki brzoskwiń
- 3 łyżki cukru
- 1 szklanka wody
- 2 duże budynie śmietankowe
- 1 łyżka maki pszennej
- 5 żółtek
- 1 kostka masła
- 3 paczki delicji brzoskwiniowych
- pół szklanki naparu kawy
- 2 galaretki brzoskwiniowe
WYKONANIE
Przygotowanie ciasta:
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka, a następnie pozostałe składniki. Mieszamy mikserem. Wylewamy na prostokątną blaszkę.
Pieczemy 25 min. w temperaturze 180 stopni C.
Przygotowanie masy:
Sok z brzoskwiń gotujemy z cukrem.
W jednej szklance wody łączymy żółtka z budyniem i mąką. Wlewamy do gotującego się soku. Energicznie mieszamy do zagotowania.
Ostudzamy , a następnie ucieramy z jedną kostką masła.
Przełożenie ciasta:
Spód ciasta nasączamy kawą i smarujemy połową kremu. Na krem wykładamy nasączone kawą delicje.
Na delicje wykładamy pozostałą część kremu i układamy pokrojone w paski brzoskwinie..
Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę.
Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz