wtorek, 21 lipca 2015

Miszmasz w cieście francuskim

Danie, które prezentuję jest naprawdę godne polecenia. Bałagan mięsno - warzywny w cieście francuskim.Bardzo smaczny i efektowny bałagan. Polecam nic trudnego, a efekt murowany.





SKŁADNIKI

  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • 5 marchewek
  • 1 pietruszka
  • 1 mały por
  • 1 mała cukinia
  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 połówki piersi z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • majeranek, pierz , sól, papryka słodka
  • olej do smażenia
WYKONANIE


Filety  z kurczaka płuczemy , osuszamy i kroimy na drobne kawałki.Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy mięso.


Warzywa kroimy na drobne kawałki. W dużym naczyniu rozgrzewamy odrobinę oleju i dodajemy warzywa. Na koniec kapustę, ponieważ szybko się udusi. Warzywa chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy szklanką wody , przykrywamy i dusimy do miękkości. W między czasie przyprawiamy majerankiem odrobiną soli i pieprzu, papryką.


.
Miękkie warzywa odcedzamy z nadmiaru wody i łączymy z kurczakiem. Dobrze mieszamy.


Płaty ciasta francuskiego dzielimy na trzy części, na każdy nakładamy farsz.






Składamy w kopertę zlepiamy boki. Układamy na blaszce wyłożonej papier lub folią. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Podajemy z sosem jogurtowo czosnkowym.



SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz