Młoda kapusta bardzo dobrze komponuje się z koperkiem i natką. Prezentowałam już przepis na surówkę z młodej kapusty z koperkiem TU Dzisiaj nieco w odmienionej wersji równie pyszna i zdrowa.
SKŁADNIKI
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 1/2 główki młodej kapusty
- pęczek koperku
- pęczek natki
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka majonezu
- sok z połowy cytryny
- szczypta soli
WYKONANIE
Kapustę płuczemy, szatkujemy na szatkownicy lub drobno siekamy nożem.
Posypujemy sol, wyciskamy sok z cytryny, mieszamy i zostawimy, aż zmięknie.
Koperek i natkę płuczemy i również drobno siekamy. Mieszamy z kapustą.
Jogurt łączymy z majonezem dodajemy do surówki, mieszamy. Można dodać cukier jeśli chcemy złamać winność surówki. Gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz