Sezon na maliny, więc działam z tymi owocami. Dzisiaj tarta z malinami, a wkrótce inne przepisy z tym jakże przepysznym owocem.
SKŁADNIKI
Ciasto:
Krem:
WYKONANIE
Z podanych składników na ciasto wyrabiamy spód do tarty i wkładamy na chwilę do lodówki.
Formę do tarty smarujemy masłem i oprószamy mąką.
Schłodzonym ciastem wykładamy formę. nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170'C, pieczemy ok. 30 min. Ciasto studzimy.
Śmietanę ubijamy razem z cukrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Możemy dodatkowo dodać jeden serek Danio. Masę wykładamy na upieczone ciasto.
Układamy maliny. Wstawiamy do lodówki, by ciasto schłodzić.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 1,5 szklanki mąki
- 1/2 kostki masła
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
Krem:
- 500 ml śmietany 30%
- 250 g serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru.
- opcjonalnie serek Danio waniliowy
Maliny lub inne owoce ok, 1/2 kg.
WYKONANIE
Z podanych składników na ciasto wyrabiamy spód do tarty i wkładamy na chwilę do lodówki.
Formę do tarty smarujemy masłem i oprószamy mąką.
Schłodzonym ciastem wykładamy formę. nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170'C, pieczemy ok. 30 min. Ciasto studzimy.
Śmietanę ubijamy razem z cukrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Możemy dodatkowo dodać jeden serek Danio. Masę wykładamy na upieczone ciasto.
Układamy maliny. Wstawiamy do lodówki, by ciasto schłodzić.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz