poniedziałek, 13 lipca 2015

Surówka z białej kapusty

Młoda kapusta bardzo dobrze komponuje się z koperkiem i natką. Prezentowałam już przepis na surówkę z młodej kapusty z koperkiem TU Dzisiaj nieco w odmienionej wersji równie pyszna i zdrowa.




SKŁADNIKI

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • pęczek natki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sok z połowy cytryny
  • szczypta soli
WYKONANIE

Kapustę płuczemy, szatkujemy na szatkownicy lub drobno siekamy nożem.

Posypujemy sol, wyciskamy sok z cytryny, mieszamy i zostawimy, aż zmięknie.

Koperek i natkę płuczemy i również drobno siekamy. Mieszamy z kapustą.

Jogurt łączymy z majonezem dodajemy do surówki, mieszamy. Można dodać cukier jeśli chcemy złamać winność surówki.  Gotowe.





SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz