niedziela, 24 maja 2015

Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Smaczna i i pachnąca  wiosną surówka z młodej kapusty. Koperek , szczypiorek, rzodkiewka wszystko w jednym. Warto zaserwować rodzinie do obiadu.Zapraszam na bloga.






SKŁADNIKI:

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 5 rzodkiewek
  • 1 marchewka
  • mały kawałek pora
  • szczypta soli
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka octu winnego jasnego
  • pół łyżeczki cukru

WYKONANIE

                                                  Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy    
       

Dodajemy stratą na grubych oczkach tarki marchewkę i pokrojonego w talarki pora



Szczypior koperek kroimy drobno. Nie dajemy jeszcze do kapusty



                                                        Rzodkiewkę ścieramy na tarce



Kapustę solimy mieszamy i zostawimy na kilka minut. Odciskamy i dodajemy pozostał składniki. wszystko łączymy




Przed podaniem dodajemy jogurt i ocet, cukier. Mieszamy i gotowe






SMACZNEGO

 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz