sobota, 21 października 2017

Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyk  z puszki może generalnie super zdrowy nie jest, ale czasami warto go wykorzystać do sałatek lub past. Duża zaleta takiej sałatki to jej szybkie przygotowanie i składniki ,które raczej w każdym  domu mamy pod ręką.



SKŁADNIKI

  • 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 6 jajek
  • 2 średnie cebule
  • 10 dag sera żółtego ( dowolny)
  • 2 łyżki majonezu
  • sól pieprz do smaku

WYKONANIE

 Jajka gotujemy na twardo. Cebulę kroimy w drobną kostkę, lekko solimy i mieszamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórki kroimy w kostkę. Jajka obieramy ze skorupki i również kroimy w kostkę, jajka delikatnie solimy i pieprzymy.   Z tuńczyka odlewamy zalewę. wszystkie składniki łączymy ze sobą razem z majonezem. Mieszamy. Opcjonalnie można dodać szczypiorek lub jak lubimy pół puszki kukurydzy.


SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz