Danie dość szybkie w przygotowaniu. Wystarczy makaron farfalle pełnoziarnisty, tuńczyk z puszki i pomidory. Kiedyś robiłam makaron z samym tuńczykiem, ale taka wersja sosu jest równie bardzo ciekawa.
SKŁADNIKI
- 1/2 opakowania makarony farfalle pełnoziarnistego
- 1 mała cebula
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 pomidory
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz do smaku
WYKONANIE
Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podduszamy na oleju.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy drobno i dodajemy do cebuli.
Nakrywamy i dusimy na małym ogniu ,aż pomidory dobrze się rozgotują.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Dodajemy tuńczyka z puszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron gotujemy al dente, dodajemy do sosu i wszystko mieszamy.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz