czwartek, 26 listopada 2015

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Połączenie szpinaku z piersią kurczaka komponuje się bardzo dobrze i smacznie. Dlatego warto, dla tych , którzy nie lubią szpinaku, przemycić go w takiej formie. Myślę, że  zmienią zdanie i swoje gusta smakowe, co do tego zielonego i wartościowego warzywa. Polecam przepis niezbyt skomplikowany i warty wypróbowania.





SKŁADNIKI

  •  2 piersi z kurczaka
  • opakowanie mrożonego szpinaku ( świeży w lecie polecany)
  • przyprawa do kurczaka lub sos sojowy
  • 1/2 opakowania sera fetta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól , pieprz do smaku

WYKONANIE

Pierś z kurczaka płuczemy. Każdą polówkę należy przekroić na połowę i lekko rozbić. Przyprawić sosem sojowym lub przyprawą  do kurczaka.


Szpinak przygotować wg. przepisu na tej stronie TU
 Rozłożyć na płatach z piersi. Zwinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.





 Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 200 stopniach C ok.40 min.




SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz