Połączenie szpinaku z piersią kurczaka komponuje się bardzo dobrze i smacznie. Dlatego warto, dla tych , którzy nie lubią szpinaku, przemycić go w takiej formie. Myślę, że zmienią zdanie i swoje gusta smakowe, co do tego zielonego i wartościowego warzywa. Polecam przepis niezbyt skomplikowany i warty wypróbowania.
SKŁADNIKI
WYKONANIE
Pierś z kurczaka płuczemy. Każdą polówkę należy przekroić na połowę i lekko rozbić. Przyprawić sosem sojowym lub przyprawą do kurczaka.
Szpinak przygotować wg. przepisu na tej stronie TU
Rozłożyć na płatach z piersi. Zwinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 200 stopniach C ok.40 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 2 piersi z kurczaka
- opakowanie mrożonego szpinaku ( świeży w lecie polecany)
- przyprawa do kurczaka lub sos sojowy
- 1/2 opakowania sera fetta
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- sól , pieprz do smaku
WYKONANIE
Pierś z kurczaka płuczemy. Każdą polówkę należy przekroić na połowę i lekko rozbić. Przyprawić sosem sojowym lub przyprawą do kurczaka.
Szpinak przygotować wg. przepisu na tej stronie TU
Rozłożyć na płatach z piersi. Zwinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz