Tatar to przystawka, którą jedni kochają inni są jego zdecydowanymi przeciwniki, Może w takim razie przekonam tych drugich, że tatar, który proponuję, z surowego łososia, jest naprawdę bardzo smaczny. U mnie wersja łącznia wszystkiego razem.
SKŁADNIKI
- 500 g. łososia surowego
- 2 małe cebule
- sok z 1/2 cytryny
- sól, pieprz do smaku
- 3-4 ogórki konserwowe
WYKONANIE
Łososia kroimy w kostkę i siekamy na drobno kawałki. Wyciskamy sok z cytryny i mieszamy.
Cebulkę i ogórek kroimy w drobną kostkę i też jeszcze dodatkowo siekamy.
Wszystko dodajemy do łososia.
Mieszamy wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. To jest wersja łączenia składników. Można przygotować wszystko i ułożyć obok na talerzu. Tatar gotowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz