czwartek, 19 listopada 2015

Tatar z łososia

Tatar to przystawka, którą jedni kochają inni są jego zdecydowanymi przeciwniki, Może w takim razie przekonam tych drugich, że tatar, który proponuję, z surowego łososia, jest naprawdę bardzo smaczny. U mnie wersja łącznia wszystkiego razem.






SKŁADNIKI
  • 500 g. łososia surowego
  • 2 małe cebule
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • 3-4 ogórki konserwowe
WYKONANIE
Łososia  kroimy w kostkę i siekamy na  drobno kawałki. Wyciskamy sok z cytryny i mieszamy.




Cebulkę i ogórek kroimy w drobną kostkę i też jeszcze dodatkowo siekamy.



Wszystko dodajemy do łososia.


Mieszamy wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. To jest wersja łączenia składników. Można przygotować wszystko i ułożyć obok na talerzu. Tatar gotowy.



Prześlij komentarz