piątek, 13 listopada 2015

Rolada z indyka zawijana w szynce parmeńskiej

Dzisiaj polecam doskonałą roladę z indyka faszerowaną szpinakiem, serem fetta i suszonymi pomidorami. Całość owinięta plastrami szynki parmeńskiej. Naprawdę warto wypróbować.






SKŁADNIKI

  • 1 duża pierś z indyka
  • opakowanie szpinaku
  • 2 opakowania szynki parmeńskiej
  •  1/2 słoika suszonych pomidorów
  • 1/2 kostki sera fetta  (twardej )
  •  2 ząbki czosnku
  • pieprz

WYKONANIE

Filet kroimy  na dwie lub więcej części w zależności od  wielkości i  dobrze rozbijamy.


Mięso układamy na foli do pieczenia.




Szpinak rozmrażamy. Podsmażamy na oleju doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem.
Na filet układamy szpinak, kruszymy ser fetta, układamy suszone pomidory.



Filet rolujemy, obok układamy szynkę i razem z szynką i folią owijamy roladę.


Wyjmujemy folię i roladę przykładamy do naczynia żaroodpornego.



 Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C ok. 1 godzinę.

SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz