czwartek, 25 lutego 2016

Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem

Makaron pełnoziarnisty do tego szpinak to wersja dietetyczna, do tego bardzo smaczna. Danie dla zabieganych, szybkie i zdrowe. Polecam.




SKŁADNIKI

dla dwóch trzech osób

  • 1/2 opakowania makronu pełnoziarnistego
  • 1 opakowanie  szpinaku mrożonego lub świeżego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól pieprz do smaku

WYKONANIE

Zamrożony szpinak jest już rozdrobniony więc wrzucamy na patelnię i na lekkim ogniu doprowadzamy do rozmrożenia i odparowania wody.

Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól , pieprz. Tutaj doprawiamy do takiego smaku , jaki lubimy.

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzamy. Mieszamy razem ze szpinakiem.

Danie gotowe do spożycia.




SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.


Prześlij komentarz