Sałatką, którą prezentuję jest niezawodna, pyszna i dietetyczna przy modyfikacji sosu. Robię ją bardzo często i prezentowałam również kiedyś na blogu. Jednak dzisiaj w wersji light z małym zmianami.
SKŁADNIKI:
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI:
- 1 filet z kurczaka
- 1 opakowanie żurawiny
- 3 łyżki słonecznika
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 4-5 gałązek selera naciowego
- przyprawa do kurczaka z ziołami
Sos light
- 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- 1/2 łyżeczki curry
- 2 ząbki czosnku
- sól , pieprz do smaku
WYKONANIE
Filet płuczemy, osuszamy i przyprawiamy. Pierś przekrawamy na połowę tak, by była cienka. Grillujemy z obu stron ok 10-15 min.
W tym czasie seler płuczemy i kroimy na drobne kawałki w kostkę. Wsypujemy do miski. Dodajemy żurawinę. Słonecznik i płatki migdałowe prażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy do pozostałych składników.
Grillowanego kurczaka kroimy w drobna kostkę, dodajemy do sałatki.
Składniki sosu łączymy ze sobą i dobrze mieszamy. Polewamy sałatkę , mieszamy. odstawiamy przynajmniej na 2-3 godziny
Najlepsza na drugi dzień.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz