Chyba wszyscy przyzwyczailiśmy się ,że jak pierogi to ruskie, z kapustą, z mięsem... No cóż sezon truskawkowy narzuca swoje przepisy. U mnie w długi weekend pierogi z truskawkami. Zrobione i zjedzone w miejscu, do którego wracam bardzo często- to mój zielony azyl . Zapraszam na bloga.
SKŁADNIKI
Przepis na ciasto TU
Szklanką wykrawamy okrągłe krążki. Truskawki płuczemy , osuszamy , duże kroimy na połowę. Do każdego krążka wkładamy truskawkę, sklejamy. Gotujemy w gorącej wodzie, od momentu wypłynięcia ok 4 min.
Podajemy polane sosem jogurtowym wymieszanym z cukrem do smaku lub z syropem klonowym.
A przy okazji kilka zdjęć z mojego zielonego azylu
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- dowolne ciasto na pierogi
- 1/2 kg truskawek
Do polania jogurt naturalny, cukier lub syrop klonowy.
WYKONANIE:
Przepis na ciasto TU
Szklanką wykrawamy okrągłe krążki. Truskawki płuczemy , osuszamy , duże kroimy na połowę. Do każdego krążka wkładamy truskawkę, sklejamy. Gotujemy w gorącej wodzie, od momentu wypłynięcia ok 4 min.
Podajemy polane sosem jogurtowym wymieszanym z cukrem do smaku lub z syropem klonowym.
A przy okazji kilka zdjęć z mojego zielonego azylu
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz