niedziela, 22 listopada 2015

Pasta z wędzonego halibuta

Pastę rybną robię często  z makreli, tuńczyka, natomiast dzisiaj nowa propozycja z wędzonego halibuta  z ogórkiem  kiszonym i jajkiem. Zapraszam.




SKŁADNIKI

  • 1 wędzony halibut
  • 2 jajka
  • 2 małe ogórki
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki twarogu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/ łyżeczka ketchupu
  • pieprz i sól do smaku

WYKONANIE

Rybę rozdrabniamy. Cebulę i ogórek kroimy w kostkę,rozdrabniamy,  a następnie dodajemy do ryby.











Jajka gotujemy na twardo rozdrabniamy dodajemy do pasty. Na koniec uzupełniamy twarogiem. Przyprawiamy musztardą , ketchupem, solą i pieprzem.






Dobrze wszystko mieszamy. Pasta gotowa.






SMACZNEGO
 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz