sobota, 6 czerwca 2015

Pierogi z truskawakami

Chyba wszyscy przyzwyczailiśmy się ,że jak pierogi to ruskie, z kapustą, z mięsem... No cóż sezon truskawkowy narzuca swoje przepisy. U mnie w długi weekend pierogi z truskawkami. Zrobione i zjedzone w miejscu, do którego wracam bardzo często- to mój zielony  azyl . Zapraszam na bloga.




SKŁADNIKI

  • dowolne ciasto na pierogi
  • 1/2 kg truskawek
Do polania jogurt naturalny, cukier lub syrop klonowy.

WYKONANIE:


Przepis na ciasto TU

Szklanką wykrawamy okrągłe krążki. Truskawki płuczemy , osuszamy , duże kroimy na połowę. Do każdego krążka wkładamy truskawkę, sklejamy. Gotujemy w gorącej wodzie, od momentu wypłynięcia ok 4 min.

Podajemy polane sosem jogurtowym wymieszanym z cukrem do smaku lub z syropem klonowym.



A przy okazji kilka zdjęć z mojego zielonego azylu








SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz