Szybka i łatwa przekąska z ciasta francuskiego. Możemy zrobić przed sama imprezą. Wystarczy jeden lub dwa płaty gotowego ciasta. Trochę sera i wkład własny. Spirale doskonale smakują popijane barszczykiem lub najzwyczajniej bez niczego. Można podawać na zimno lub jeszcze gorące. Do tego polecam sos, przepisTU
Łapiemy prostokąt z jednej i drugiej strony skręcamy. Spiralki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy posmarować jajkiem. Pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Tutaj inne dania z ciasta francuskiego:
Ciasto francuskie z salami
Ślimaczki z pesto
Gniazdka z szynką i parówkami
Przekąska z salami
Mielone w cieście francuskim
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 2 płaty ciasta francuskiego
- 30 dag sera mozzarella ( stary)
- jajko do smarowania
WYKONANIE
Płat ciasta dzielimy na połowę , a następnie na prostokąty, Posypujemy startym serem.
Łapiemy prostokąt z jednej i drugiej strony skręcamy. Spiralki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy posmarować jajkiem. Pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Ciasto francuskie z salami
Ślimaczki z pesto
Gniazdka z szynką i parówkami
Przekąska z salami
Mielone w cieście francuskim
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz