sobota, 28 listopada 2015

Spirale z ciasta francuskiego z serem

Szybka i łatwa przekąska  z ciasta francuskiego. Możemy zrobić przed sama imprezą. Wystarczy jeden lub dwa płaty gotowego ciasta.  Trochę sera i wkład własny. Spirale doskonale smakują popijane barszczykiem lub najzwyczajniej bez niczego. Można podawać  na zimno lub jeszcze gorące. Do tego polecam sos, przepisTU





SKŁADNIKI 
  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • 30 dag sera mozzarella ( stary)
  • jajko do smarowania

WYKONANIE
Płat ciasta dzielimy na połowę , a następnie na  prostokąty, Posypujemy startym serem.



Łapiemy prostokąt z jednej i drugiej strony skręcamy. Spiralki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy posmarować jajkiem. Pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.


Tutaj inne dania z ciasta francuskiego:

Ciasto francuskie z salami

Ślimaczki z pesto

Gniazdka z szynką i parówkami

Przekąska z salami

Mielone w cieście francuskim

SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz