środa, 16 września 2015

Ciasto francuskie z salami

Pewnie nie raz już pisałam , że gotowe ciasto francuskie to doskonały wynalazek nie tylko dla zabieganych. Ciekawe przekąski z ciasta i dodatkami możemy tworzyć na poczekaniu. U mnie salami i ciasto francuskie, a przekąska w postaci różyczki. Kiedyś już publikowałam takowy przepis, ale wracam z sentymentem.





SKŁADNIKI:

  • 1 płat ciasta francuskiego 
  • 15 dag salami ( smak dowolny- u mnie paprykowe)

WYKONANIE:

Ciasto kroimy na płaty ok. 4 centymetrowe. Na brzegu układamy przecięte na połowę plastry salami.



Zwijamy w rulon,tak , by połowa salami wystawała. Wkładamy do papierowych lub innych foremek na mafini. dociskamy spód. pieczemy do zarumienienia ciasta w 200 st C






SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz