Przepis na szybkie ciasto do kawy. Wystarczy mieć w lodówce gotowe ciasto francuskie, trochę twarogu i jabłka. Inne składniki też na pewno znajdą się w każdej kuchni.
Potrzebujemy:
Twaróg ucieramy z jajkiem, cukrem, cynamonem i budyniem.
Wykładamy na ciasto, rozsmarowujemy równo,. Na masę układamy drobne kawałki jabłka. pieczemy w 220 st. C ok 40 min.
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia po upieczeniu.
Było bardzo smaczne!
- ok 1/2 zmielonego twarogu
- ciasto francuskie jeden płat
- 2 łyżeczki cynamonu
- pół paczki budyniu śmietankowego
- dwa jajka
- dwa jabłka
- ok pół szklanki cukru
Wykonanie:
Formę do tarty wykładamy ciastem.
Wykładamy na ciasto, rozsmarowujemy równo,. Na masę układamy drobne kawałki jabłka. pieczemy w 220 st. C ok 40 min.
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia po upieczeniu.
Było bardzo smaczne!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz