Czy lubimy pierogi? Wydaje się ,że tak, tylko każdy ma swój rodzaj. Oczywiście chodzi o nadzienie.
W mojej kuchni królowały przeważnie pierogi ruski. Wszystkim smakowały, ale postanowiłam trochę poeksperymentować.
Dzisiaj proponuję pierogi z mięsem i słodką kapustą.
W mojej kuchni królowały przeważnie pierogi ruski. Wszystkim smakowały, ale postanowiłam trochę poeksperymentować.
Dzisiaj proponuję pierogi z mięsem i słodką kapustą.
SKŁADNIKI
- Mięso gotowane ok 1,5 kilograma ( ja dałam łopatkę)
- Kapusta słodka pół małej główki
- 1 cebula
- sól pieprz
WYKONANIE
Mięso i kapustę mielimy na dużych oczkach , dodajemy usmażoną cebulę , pieprz i sól do smaku. Wyrabiamy farsz.
CIASTO
1/2 kg maki
1 szklanka gorącej wody
2 łyżki oleju
2 jajka
1 żółtko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz