Jeżeli lubimy śledzie to moja propozycja na pewno zaspokoi wasze smaki. Polecam śledzie przyrządzone inaczej niż tradycyjnie. Zapewniam ,że pyszne.
SKŁADNIKI
- 5 cebul
- 1 kg. płatów śledziowych
- mała paczka rodzynek
- pół słoiczka koncentratu
- 1 łyżeczka musztardy
- cukier do smaku
- olej 1 łyżka
WYKONANIE
Śledzie wymoczy, dobrze robić to w mleku. Pokroić na kawałki. Cebulę obrać skroić w piórka. Dusić na oleju , nie doprowadzić do zeszklenia.Jak cebulka będzie miękka dodać rodzynki i jeszcze pod przykryciem podusić z 5 min. Ostudzić, dodać koncentrat, musztardę i cukier do smaku, powinno być winne.
W słoju układać śledzie przekładając grubą warstwą cebulki. Takie śledzie najlepiej smakują po kilku dniach.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz