Uszka zawsze kojarzą się nam z gotowaniem. Dlatego dzisiaj trochę odmiany, propozycja uszek z pieczarkami wykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku. Zapraszam.
SKŁADNIKI
Ciasto:
WYKONANIE
Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier.
Zagniatamy ciasto.
Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką.
Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.
Układamy na blaszce smarujemy jajkiem.Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni do zarumienienia.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 1/2 kilograma mąki
- 1 margaryna
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli
- jedno jajko
Farsz:
- 1/2 kilograma pieczarek,
- 2 cebule
- olej do smażenia
WYKONANIE
Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier.
Zagniatamy ciasto.
Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką.
Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.
Układamy na blaszce smarujemy jajkiem.Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni do zarumienienia.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie do Was trafić.
1 komentarz:
Nie jest podane ile śmietany
Prześlij komentarz