niedziela, 20 września 2015

Jajecznica na pomidorach


Niedzielne, śniadanko z jajecznicą, Dzisiaj jajecznica smażona na masełku i pomidorach bardzo lekkie i smaczne danie. Pomidory nadaję jajecznicy lekko winnego smaku. Polecam serdecznie.




SKŁADNIKI:

Na dwie osoby

  • 4-6 jajek ( to zależy od naszych upodobań)
  • 2 duże mięsiste pomidory
  • 1 płaska łyżka masła
  • 1 łyżka jogurtu lub śmietany
  • sól pieprz do smaku

WYKONANIE

Z pomidorów sparzamy skórkę, kroimy na drobne kawałki, jeśli są twarde środki odcinamy.

Na patelni roztapiamy masło dodajemy pomidory i smażymy do momentu ,aż powstanie jednolita masa.


Jajka rozbijamy w oddzielnym naczyniu z łyżką jogurtu naturalnego, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Jeśli będzie niewystarczająco można doprawić już na talerzu.

Wlewamy do masy pomidorowej i smażymy ciągłe mieszając. Konsystencję regulujemy sami, czy ma być bardzo rzadka , czy bardziej ścięta.

Podajemy zgodnie z upodobaniami.



SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz