Szpinak - doceniam go coraz bardziej. Zawsze, nawet jako dziecko, lubiłam przyrządzony przez mamę domowy szpinak. Nie był dla mnie zmorą dzieciństwa, jak dla wielu. Był czas, kiedy nieco o nim zapomniałam. Teraz powracam do dań ze szpinakiem, ponieważ można przyrządzać go na rożne sposoby i wtedy smakuje doskonale.
Doceniam stare smaki, ale ser fetta zdecydowanie zrewolucjonizował mój szpinak. Dzisiaj propozycja, którą możemy wykorzystać jako dodatek do makaronu lub po prostu zjeść bez łączenia.
SKŁADNIKI:
Cebulkę kroimy w kostkę , lekko podsmażamy na oleju, dodajemy szpinak i chwile smażymy mieszając.
Dodajemy ser fetta, przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko mieszamy i chwilę smażymy ok. 5 -10 min.
Pierś kurczaka płuczemy , kroimy w kostkę, przyprawiamy i obsmażmy na oleju do zarumienienia.
Kawałki kurczaka dodajemy do szpinaku. Dobrze mieszamy. I danie gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Doceniam stare smaki, ale ser fetta zdecydowanie zrewolucjonizował mój szpinak. Dzisiaj propozycja, którą możemy wykorzystać jako dodatek do makaronu lub po prostu zjeść bez łączenia.
SKŁADNIKI:
- 450 g. mrożonego szpinaku
- 1 pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- 3-4 ząbki czosnku
- 1/2 sera fetta
- 1 mała cebula
- olej do smażenia
- sól pieprz do smaku
WYKONANIE
Szpinak, jeśli mamy zamrożony, to wrzucamy do garnka i na małym ogniu chwilę i się rozmrozi.
Cebulkę kroimy w kostkę , lekko podsmażamy na oleju, dodajemy szpinak i chwile smażymy mieszając.
Dodajemy ser fetta, przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko mieszamy i chwilę smażymy ok. 5 -10 min.
Pierś kurczaka płuczemy , kroimy w kostkę, przyprawiamy i obsmażmy na oleju do zarumienienia.
Kawałki kurczaka dodajemy do szpinaku. Dobrze mieszamy. I danie gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz