sobota, 20 września 2014

Wyśmienite pierogi z mięsem i kapustą

Czy lubimy pierogi? Wydaje się ,że tak, tylko każdy ma swój rodzaj. Oczywiście chodzi o nadzienie.

W mojej kuchni  królowały przeważnie  pierogi ruski. Wszystkim smakowały, ale postanowiłam trochę poeksperymentować.
Dzisiaj proponuję pierogi z mięsem i słodką kapustą.



SKŁADNIKI
  • Mięso gotowane ok 1,5 kilograma ( ja dałam łopatkę)
  • Kapusta słodka pół małej główki
  • 1 cebula
  • sól pieprz
WYKONANIE

Mięso i kapustę mielimy na dużych oczkach , dodajemy usmażoną cebulę , pieprz i sól do smaku. Wyrabiamy farsz.

CIASTO

1/2 kg maki
1 szklanka gorącej wody
2 łyżki oleju
2 jajka
1 żółtko







Prześlij komentarz