środa, 9 września 2015

Kolorowy makaron

Jeśli nie mamy zbyt dużo czasu , by przygotować szybki  obiadek, proponuje bardzo zdrowe danie. Makaron z warzywami. Obiad bezmięsny, dietetyczny i bardzo smaczny.






SKŁADNIKI

  • opakowanie makaronu, typu świderki , wstążki
  • 1/2 puszki groszku zielonego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 świeże marchewki
  • mały brokuł
  • 20 dag pieczarek lub innych grzybów
  • przyprawy typu sól, pieprz, curry
  • 1 pomidor
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 3 łyżki śmietany

WYKONANIE

Makaron gotuje w osolonej wodzie. Tak, jak lubimy. Przelewamy zimną wodą.

Marchewkę obieramy, strugamy w paski, brokuł dzielimy na małe różyczki, paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki w paski.

Do szerokiego garnka wlewamy szklankę wody, wrzucamy warzywa i pieczarki. Przykrywamy i dusimy, aż warzywa zmiękną.

Pomidor sparzamy wrzącą woda ,ścigąmy skórkę, kroimy w kostkę dodajemy do warzyw.Wrzucamy również kukurydzę i groszek. Smażymy jeszcze ok 10 min.

Pod koniec dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku, mieszamy , jeszcze chwilę smażymy.

Ugotowany makaron mieszamy z warzywami. Gotowe.






SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Prześlij komentarz