piątek, 20 lutego 2015

Pyszne naleśniki z pieczarkami i serem


Tym razem proponuję naleśniki  na słono z  farszem pieczarkowym wzmocnionym smakiem sera żółtego.





SKŁADNIKI

Ciasto naleśnikowe przepis podaję tutaj CIASTO NALEŚNIKOWE

Składniki na nadzienie:

  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 15-20 dag sera żółtego typu gołda lub inny 
  • sól pieprz do smaku 
  • 1 łyżka oleju
  • masło do podsmażenia naleśników


WYKONANIE:

Pieczarki płuczemy, jeśli świeże i jędrne nie musimy obierać ze skórki, tylko obsuszamy.  Kroimy w poprzek.


Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, Cebulę kroimy w kostkę. Lekko podsmażamy, dodajemy pieczarki, nakrywamy i dusimy żeby puściły wodę. Odkrywamy i smażymy ,aż woda odparuje.

Na każdego naleśnika kładziemy trochę pieczarek, posypujemy startym serem , zwijamy w rulon. Jeśli ktoś preferuje inny sposób zwijania , to nie ma problemu.





Naleśniki obsmażamy na maśle. Podajemy ciepłe.



.





SMACZNEGO

 Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.

1 komentarz:

Przepis na Naleśniki pisze...

Moja babcia też zawsze tak robiła! Smakują genialnie :)