Pasty doskonały dodatek na śniadanko lub kolację. Bardzo często robię tzw. pastę "co się na winie". Tym razem nie było ryby w oleju więc poszła w pomidorach. W efekcie bardzo smaczna pasta. Polecam.
SKŁADNIKI
WYKONANIE:
Rybę wyjmujemy z puszki. nadmiar sosu wylewamy. Dodajemy ugotowane i przetarte jajka, twaróg.
Wszystko dobrze rozgniatamy widelcem. Można zblendować. Osobiście wolę jak są wyczuwalne kawałki. Dodać posiekany szczypior. Trochę posolić i popieprzyć. Tu zostawiam kwestie smakowe każdej gospodyni. Dodać majonez. Wymieszać i gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
- 1 puszka sardynek w pomidorach
- 1 pęczek szczypiorku
- 10 dag twarogu
- 4 jajka
- sól , pieprz
- 1 łyżka majonezu
WYKONANIE:
Rybę wyjmujemy z puszki. nadmiar sosu wylewamy. Dodajemy ugotowane i przetarte jajka, twaróg.
Wszystko dobrze rozgniatamy widelcem. Można zblendować. Osobiście wolę jak są wyczuwalne kawałki. Dodać posiekany szczypior. Trochę posolić i popieprzyć. Tu zostawiam kwestie smakowe każdej gospodyni. Dodać majonez. Wymieszać i gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
1 komentarz:
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
Prześlij komentarz