Dobra i smaczna odmiana naleśników z mięsem i pieczarkami. Dodatkowy i oryginalny smak potrawy to sos pomidorowy, z którym zapiekamy naleśniki. Przepis na sos TU
SKŁADNIKI
Ciasto naleśnikowe
WYKONANIE
Składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy.
Smażymy naleśniki, nacierając delikatnie patelnię olejem.
Pieczarki płuczemy obieramy ze skórki , kroimy na drobne kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki. Smażymy aż odparują.
Następnie dodajemy mięso mielone, smażymy.
Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek.
Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego żółtego ser. Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy.
Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10
naleśników, ułożonych w dwóch warstwach.
Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SKŁADNIKI
Ciasto naleśnikowe
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- szczypta soli
- 2 jajka
Farsz:
- 30 dag. mięsa mielonego
- 25 dag pieczarek
- 1 cebula
- 25 dag sera żółtego
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka masła klarowanego
WYKONANIE
Składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą i dokładnie miksujemy.
Smażymy naleśniki, nacierając delikatnie patelnię olejem.
Pieczarki płuczemy obieramy ze skórki , kroimy na drobne kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę lekko obsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki. Smażymy aż odparują.
Następnie dodajemy mięso mielone, smażymy.
Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Farsz lekko blendujemy, żeby pozbyć się grudek.
Następnie podgrzewając dodajemy ok. 10 dag startego żółtego ser. Ser sprawi,że farsz będzie bardziej zwięzły.Placki naleśnikowe smarujemy farszem, zwijmy.
Układamy w naczyniu żaroodpornym,wsmarowanym tłuszczem. Z podanej porcji wychodzi 10
naleśników, ułożonych w dwóch warstwach.
Przygotowujemy sos w/g przepisu. Polewamy naleśniki. Posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy 30 min. w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
1 komentarz:
Jestem całkowicie uzależniona od naleśników, choć rożnie mi wychodzą, bo nie trzyma się przepisów, spróbuję zrobić według twego :)
Prześlij komentarz