Tym razem proponuję naleśniki na słono z farszem pieczarkowym wzmocnionym smakiem sera żółtego.
SKŁADNIKI
Ciasto naleśnikowe przepis podaję tutaj CIASTO NALEŚNIKOWE
Składniki na nadzienie:
- 1/2 kg pieczarek
- 1 cebula
- 15-20 dag sera żółtego typu gołda lub inny
- sól pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju
- masło do podsmażenia naleśników
WYKONANIE:
Pieczarki płuczemy, jeśli świeże i jędrne nie musimy obierać ze skórki, tylko obsuszamy. Kroimy w poprzek.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, Cebulę kroimy w kostkę. Lekko podsmażamy, dodajemy pieczarki, nakrywamy i dusimy żeby puściły wodę. Odkrywamy i smażymy ,aż woda odparuje.
Na każdego naleśnika kładziemy trochę pieczarek, posypujemy startym serem , zwijamy w rulon. Jeśli ktoś preferuje inny sposób zwijania , to nie ma problemu.
Naleśniki obsmażamy na maśle. Podajemy ciepłe.
.
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
1 komentarz:
Moja babcia też zawsze tak robiła! Smakują genialnie :)
Prześlij komentarz